نحوه شکایت از کارفرما
برای ثبت شکایت علیه کارفرما ، فرد باید با کارت ملی

برای ثبت شکایت علیه کارفرما ، فرد باید با کارت ملی به یکی از دفاتر پیشخوان خدمات دولت مراجعه نماید و در ” سامانه جامع روابط کار “ احراز هویت شود: پس از دریافت پیامک تایید ثبت نام ، پیامکی حاوی نام کاربری و رمز عبور برای فرد ارسال می شود.
سپس فرد می تواند برای ثبت دادخواست و طرح شکایت علیه کارفرما به آدرس اینترنتی prkar.mcls.gov.ir مراجعه نماید .
عکس زیر نمایش اولیه ی سابت است :
برای ثبت دادخواست علیه کارفرما مراحل زیر را طی کنید :
۱- از منوی بالا یا دومین منوی داخل متن ” پنجره واحد خدمات ” را انتخاب کنید .
۲- از منوی پنجره واحد خدمات ” پنجره خدمات ” را انتخاب کنید .
۳- از صفحه ی باز شده گزینه ی ” ثبت دادخواست بدوی ” را انتخاب کنید .
۴-برای ثبت دادخواست ابتدا می بایستی حساب کاربری خود را به روز کنید .
۵-در صورت وجود هر گونه اطلاعات ناقص ، آن را تکمیل نمایید ت امکان تایید حساب کاربری وجود داشته باشد و سپس در انتهای صفحه تیک گزینه ی ” مورد تایید است ، ثبت دادخواست ” را فعال نمایید و گزینه ارسال را بزنید .
۶-پس از تایید حساب کاربری وارد صفحه ی ثبت دادخواست می شوید . در صورت خروج اشتباه از این صفحه به دلایل مختلف از جمله کندی اینترنت یا زدن دکمه ی اشتباه می توانید این مسیر را طی کنید تا به صفحه ی ثبت دادخواست برسید :
پنجره واحد خدمات ← کارپوشه ← تمام ورودی های من ← ثبت دادخواست بدوی
۷-پس از ورود به صفحه ی ثبت دادخواست ، در بالای صفحه اطلاعات کاربری و هویتی خود را ملاحظه می کنید . پس از اولین قسمتی که باید تکمیل شود ” اطلاعات نماینده ” است که در صورتی که نماینده ندارید تیک گزینه ی خیر را فعال کنید و در داشتن نماینده برای پیگیری کارها گزینه ی بله را فعال کنید . پس از فعال کردن آن صفحه ی ورود اطلاعات نماینده برای شما باز می شود که می بایستی شماره ملی نماینده را وارد کنید . نماینده نیز باید در سامانه جامع روابط کار احراز هویت شده باشد در غیر این صورت نمی تواند به عنوان نماینده معرفی شود . پس از ورود شماره ملی نماینده ، نام و نام خانوادگی ایشان توسط سامانه تشخیص داده می شود . سپس گزینه های ” نماینده مورد نظر ، حق تجدید نظرخواهی دارد ؟ ” و ” نماینده مورد نظر ، حق اجرای حکم دارد ؟ ” را تعیین نمایید . سپس برگه وکالت یا نمایندگی را که اسکن کرده اید یا عکس گرفته اید را در سامانه بارگذاری ( آپلود ) کنید . برای این کار در قسمت بارگذاری برگه نمایندگی گزینه ی ” browse ” را انتخاب نمایید و فایل برگه نمایندگی را انتخاب نمایید.
۸-در این مرحله باید اطلاعات شاکی را تکمیل نمایید . از منوی سمت چپ در قسمت ” نسبت خواهان ” گزینه ی ” شاکی اصلی ” را انتخاب نمایید .
۹-در قسمت بعدی اطلاعات کارکرد خود را وارد نمایید . تمام قسمتهایی که با علامت ستاره قرمز مشخص شده اند باید تکمیل شوند .
۱۰-در قسمت سمت چپ میزان سابقه کار باید درج شود . قسمت ” سابقه کار نزد آخرین کارفرما مخصوص کارگران طرف قرارداد پیمانکاری ” نیز دارای ستاره قرمز است که حتماً باید تکمیل شود . اگر برای شرکت پیمانکار کار کرده اید این قسمت را تکمیل کنید و اگر برای پیمانکار کار نکرده اید اعداد را صفر وارد کنید.
۱۱-در قسمت بعدی می بایستی نشانی محل کار را وارد نمایید . نشانی باید دقیق باشد و منطقه شهرداری در آن روشن شود .
۱۲-در قسمت بعدی می بایستی ” اطلاعات خوانده ( طرف شکایت ) ” را وارد کنید . در صورتی که نشانی کارفرما ، آدرسی غیر از محل کار باشد و دعوتنامه باید در محل دیگری به فرد ابلاغ شود ، در این قسمت اطلاعات نشانی را وارد کنید .
۱۳-در صورتی که کارفرمایان شما بیش از یک نفر باشد باید در مرحله بعدی در قسمت ” افزودن خوانده ” به همان روال دو مرحله ی قبل ، مشخصات کارفرما یا کارفرمایان جدید را وارد نمایید .
۱۴-در قسمت بعدی می بایستی ” خواسته ” و ” شرح خواسته ” را وارد کنید . این موارد شامل اقلام مطالبات قانونی مورد ادعای شما از کارفرماست .
۱۵-در صورت داشتن هر گونه مدارک می بایستی در قسمت ” مدارک پیوست ” به صورت فایل یا عکس آپلود شود . برای این کار گزینه ی ” browse ” را انتخاب نمایید و مدرک مورد نظر را بارگذاری کنید . در صورت وجود مدارک بیشتر از گزینه ی ” افزودن ” استفاده کرده و مدارک دیگر را بارگذاری کنید .
۱۶-پس از آپلود کردن هر مدرک می بایستی ” موضوع ” آن مدرک را نیز انتخاب نمایید .
۱۷-پس از تکمیل دادخواست و آپلود مدارک می توانید گزینه ی ارسال را انتخاب کنید تا دادخواست شما ثبت گردد .
۱۸-پس از ثبت دادخواست تا زمان دریافت پیامک مبنی بر تعیین وقت شما ، منتظر بمانید . در صورت عدم دریافت پیامک بین یک هفته تا ۱۰ روز پس از ثبت دادخواست ، مجددا به سامانه مراجعه نمایید .